Over ZOLL

ZOLL Medical Corporation is opgericht in 1980 te Chelmsford, Massachusetts. De oprichter, Paul M. Zoll, is de uitvinder van de pacemaker-technologie (1952) en voerde in 1956 als eersteter wereld een uitwerndige defibrallatie uit.

ZOLL heeft wereldwijd ruim drieduizend medewerkers. Sinds 2012 maakt het deel uit van Asahi Kasei Corp, dat een hoofdkantoor in Tokio heeft en actief is in de chemische industrie, bouw, high-tech en gezondheidszorg. Via Asahi Kasei, dat een jaaromzet heeft van meer dan 16 miljard euro, kan ZOLL haar wereldwijde aanwezigheid steeds verder uitbreiden.

GESCHIEDENIS

ZOLL Medical werd meer dan 30 jaar geleden door Dr. Paul Zoll, emeritus hoogleraar aan de medische faculteit van Harvard, opgericht en heeft sindsdien aanzienlijke bijdragen op het gebied van reanimatie geleverd. Ons internationale hoofdkantoor is gevestigd in de buurt van Boston (VS) en ons Benelux-kantoor in Elst, Nederland.

Geavanceerde reanimatie

ZOLL Medical is bij uitstek geschikt om in de behoeften van haar klanten te voorzien en de reanimatiegemeenschap te helpen meer levens te redden. In Nederland krijgen zo'n 16.000 mensen ieder jaar met acute hartstilstand te maken. Bij ZOLL vormen geavanceerde reanimatie en het redden van levens de kern van wat we doen. Wanneer het gaat om het ondersteunen van hulpverleners bij het verlenen van hoogwaardige reanimatie, beschikt ZOLL over de meeste ervaring. Onze producten en oplossingen werken als één systeem om u te helpen bij het verbeteren van de overlevingskansen Of dit nu gebeurt via de geavanceerde technologie; de technische expertise van onze ondersteuningsdienst, de klinische, commerciële en operationele expertise van ons verkoopteam of de snelle klantenservice; al onze activiteiten hebben dit doel voor ogen.

Bedrijfsmissie

Wij koesteren een bedrijfscultuur waarin medewerkers gewaardeerd worden en verwachten van hen een zelfmotiverende, ondernemende houding.

Groeiambitie

We streven groei na door op onze kernactiviteit geconcentreerd te blijven, door onze sterke technologische positie verder uit te bouwen en door wereldwijd unieke, hoogwaardige producten aan te bieden. Zo helpen we professionele zorgverleners, spoedhulpverleners en onervaren gebruikers om ieder jaar duizenden levens te redden.

Onze missie bestaat erin de slagingskansen van een reanimatie te verhogen door producten op de markt te brengen met de volgende eigenschappen:

  • Hoge klinische prestaties
  • Snelle therapie
  • Betekenisvolle informatie
  • Groter vertrouwen bij de gebruiker
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Een pionier in reanimatie

"Dr. ZOLL en ZOLL Medical Corporation. Meer dan 50 jaar actief in reanimatie"